Desus v Kopru računa na štiri mestne svetnike

Desus bo na lokalnih volitvah v Mestni občini Koper nastopil z 29-člansko listo, v kateri je 12 žensk. Njihov cilj je podvojiti rezultat zadnjih lokalnih volitev in tako dobiti vsaj štiri svetnike. V Ankaranu bo stranka nastopila z 12-člansko listo za občinski svet. V obeh občinah se bodo o podpori županskim kandidatom še odločili.

Desus bo na lokalnih volitvah v Mestni občini Koper nastopil z 29-člansko listo, v kateri je 12 žensk Foto: Jaka Jeraša
Desus bo na lokalnih volitvah v Mestni občini Koper nastopil z 29-člansko listo, v kateri je 12 žensk Foto: Jaka Jeraša

KOPER > Kot je na današnji predstavitvi poudarila nosilka liste za koprski občinski svet Milojka Lahajnar Špacapan, so s kandidatno listo skušali zajeti čim več krajevnih skupnosti, kandidati pa so strokovno usposobljeni, z dolgoletnimi izkušnjami, med njimi so se mnogi izkazali v gospodarstvu in družbenih dejavnosti. Na listi so tudi doktorica znanosti in trije magistri znanosti.

Lokalne volitve bodo prvič izvedli tudi v novi občini Ankaran, kjer bo Desus nastopil z listo 12 kandidatov za občinske svetnike. Nosilec liste Roman Cvetko je izpostavil, da so h kandidaturi pritegnili občane z različnimi izkušnjami, ki vidijo v medgeneracijskem sodelovanju priložnost za razvoj.

Današnje predstavitve se je udeležil tudi predsednik Desus Karl Erjavec, ki je spomnil na dobre rezultate stranke tako na evropskih volitvah, kjer so prvič dobili evropskega poslanca, kot na državnozborskih, kjer se je Desus prebil na tretje mesto med strankami.

Erjavec je prepričan, da bo Desus dosegel zelo dober rezultat tudi na bližajočih se lokalnih volitvah. "Kandidatna lista je dobra - to je mešanica izkušenj, mladosti, znanja in sem prepričan, da bomo deležni zaupanja ljudi," je dodal.

STA


Najbolj brano