Cerar ob objavi rezultatov vzporednih volitev zadovoljen

Predsednik stranke SMC Miro Cerar je ob rezultatih vzporednih volitev izrazil zadovoljstvo nad uspehom stranke. “Izid je res dober, to kaže, da so ljudje izbrali zavezo k neki drugačni politični kulturi, ki ne bo razdiralna in bo prinesla izhod iz krize, da zaupajo naši stranki, da smo sposobni tako politično kulturo podpreti,” je dejal medijem.

Miro Cerar Foto: STA
Miro Cerar Foto: STA

LJUBLJANA > Po vzporednih volitvah naj bi Stranka Mira Cerarja (SMC) dobila skoraj 37 odstotkov glasov oziroma 38 sedežev v državnem zboru. To je po mnenju Mira Cerarja“velika zaveza za našo stranko. Hvala za te glasove, na nas je, da upravičimo to zaupanje”.

“Ljudje so dali jasen signal, pri spremembi bodo morali sodelovati tudi drugi. Pomembno je, da to sporočilo volivcev razumejo tudi drugi politiki,” je dejal. Po njegovih besedah se bo SMC pogovarjala z vsemi strankami, ima pa zadržek do SDS. Pogovori bodo po njegovih besedah potekali “z vsemi ostalimi strankami, najprej mehko, potem pa stopnjevano v dneh pred sklicem parlamenta z željo po trdni koaliciji”. “Potrebujemo stabilno vlado,” je dejal.

“Odgovornost je velika, mislim, da se bomo morali zelo potruditi. Temu smo se zavezali že v volilni kampanji in še prej, ko smo bili še civilna družba,” je dejal Cerar. Po besedah Cerarja rezultat kaže, da ljudje želijo spremembo, v političnem prostoru drugačno politično kulturo, manj razdora, več politične urejenosti in spoštovanja pravil igre ter vrednot.

“Najti moramo prave poti in se ne smemo pustiti zapeljati vsem koruptivnim skušnjavam, ki jih prinaša politika. Držali se bomo sporočila iz predvolilne kampanje, da država potrebuje več urejenosti. Le to nam bo omogočilo izhod iz krize,” je prepričan Cerar.

Vzporedne volitve kažejo, da se je SMC zelo približala rekordu, ki ga je leta 2000 dosegla LDS, ko je tedaj dobila 36,26 odstotka glasov volivcev.

STA


Najbolj brano