Cerar: Socialna država ni naša izbira, ampak ustavno načelo

V Novi Gorici so danes predstavili kandidate Stranke Mira Cerarja na predčasnih volitvah. Predstavitve se je udeležil tudi predsednik stranke Miro Cerar, ki je ob tem poudaril, da socialna država ni naša izbira, pač pa naše ustavno načelo.

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA > Cerar je dejal še, da ima stranka široko razdelan predvolilni program, njeno vrednost pa pomenijo predvsem s politiko doslej še neobremenjeni ljudje.

"V Sloveniji imamo ta hip ogromno programov in obljub, pogovarjamo se o številkah, pozabljamo pa na to, da z vsem tem doslej nismo prišli nikamor. Mi enostavno potrebujemo neko preobrazbo v samem jedru politike, potrebujemo ljudi, ki bodo verjeli v to spremembo - novo vodenje, veliko več povezovanja v ključnih stvareh za Slovenijo," je poudaril Cerar. Dodal je, da so proti razdvajanju in se ne bodo "ukvarjali z bojem proti nekomu, pač pa s tem, kako preobraziti Slovenijo za izhod iz krize".

Zanj je ključno, da bi slovensko gospodarstvo v prihodnje ponovno "zadihalo" in da bi tudi tako začelo ustvarjati nova delovna mesta. Po Cerarjevih besedah ponujajo neko novo politiko, ki se bo osredotočala na reševanje problemov ljudi.

Kandidatka stranke v treh občinah Zgornjega Posočja Danica Hrast si želi zagotoviti enake možnost za vse občane v vseh delih Slovenije. Sabina Volk bo kandidirala v enoti Nova Gorica okolica in želi, da bi pri načrtovanju razvoja upoštevali posebnosti slovenskih pokrajin. V enoti Nova Gorica mesto bo kandidirala Tatjana Krepše, ki želi predvsem večje odgovornosti.

V Ajdovščini bo kandidiral Klemen Babnik, ki se bo zavzemal za pravno in pravično državo.

STA


Najbolj brano