Brez pomoči bi težko uspel

Ko je drugi v prvem krogu Robert Kavčič (skupna Lista z SD) dobil uradno podporo izpadlega Marka Miklaviča, je bilo jasno, da bo šlo na tesno. Dosedanjo županjo Darjo Hauptman je premagal za 62 glasov. pred štirimi leti je z njo izgubil za 18 glasov.

Kavčič  je volil zjutraj, potem pa odhitel na delo v gostilno
Kavčič je volil zjutraj, potem pa odhitel na delo v gostilno 

KOBARID > Drugič sta se pomerila in tokrat se je tehtnica premaknila v prid Roberta Kavčiča, ki so ga podpirale SD, Desus, Lista Hrast in lista Smrk, ki je v prvem krogu podpirala svojega kandidata Marka Miklaviča.Darja Hauptman je bila ves čas kandidatka pomladnih strank SDS, NSi, SLS. Tudi tokrat so ji zvesto stali ob strani na Drežniškem, delno v Breginjskem kotu, v Kobaridu pa so podprli Kavčiča. “Zahvaljujem se volilcem, ki so mi ponovno dali priložnost,” je povedal Kavčič, ki je pred Hauptmanovo že županoval. Pričakoval je zmago, medtem ko je ves dan garal v svoji polni gostilni na mejnem prehodu Robič. “Težko bi šlo brez pomoči Miklaviča in Branka Veliščka (SD),” se zaveda. “Kaže, da je bil moj program prepričljiv. Hauptmanova, ki mi je takoj čestitala, ima namreč zveste volilce in zato je bil to zahteven izziv. V občinskem svetu imam podporo, toda delati moramo skupaj. Iskriti se morajo ideje, soočati mnenja a in skupaj se moramo odločati,“ napoveduje Kavčič. Ni se še odločil, ali bo funkcijo opravljal poklicno: “Vsekakor pa bo treba v gostilni, ki jo bosta vodila sin in soproga, dodatno koga zaposliti.”

Hauptmanova priznava, da je pričakovala zmago: “Ogromno sem delala, menila sem, da ljudje to vidijo. Toda zadnjo besedo imajo vedno volilci.” Ker je računala na zmago, je referenčne glasove prepuščala drugim in tudi v občinskem svetu ne bo sedela. Kot pravi, nasledniku zapušča občino v dobri kondiciji, nezadolženo in z pripravljenimi projekti za naprej. Na vprašanje, ali se vrača v šolstvo pa pravi, naj bo to še skrivnost. “Je pa bilo to dragocena izkušnja, za katero sem zelo hvaležna.”

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano