Bratuškova danes na Primorskem

Predsednica ZaAB Alenka Bratušek se je v predvolilni kampanji danes ustavila v Vipavi. V srečanju s predsednikom občinskega odbora svoje stranke v Komnu in podjetnikom Markom Bandellijem je poudarila, da so mala in srednje velika podjetja pomembna za slovensko gospodarstvo, saj ustvarjajo 70 odstotkov vseh delovnih mest.

 Foto: STA
Foto: STA

VIPAVA > "Tudi zaradi takih podjetij je pomembno, da v Sloveniji ustvarjamo spodbudno gospodarsko okolje," je ob ogledu podjetja Bandelli dejala Bratuškova.

Zato je po njenih besedah treba nadaljevati z začeto potjo, z razdolževanjem podjetij, da bomo v Sloveniji ohranili zdrava podjetniška jedra in da bodo sanirane slovenske banke ta podjetja lahko financirala. Taka podjetja bodo zagotavljala nova delovna mesta.

Bratuškova se je sestala tudi z vipavskim županom Ivanom Princesom, ki ji je pokazal del obnovljenega dvorca Lanthieri in nov kamp Tura. Predstavil ji je tudi vizijo občine, ki z odpiranjem visokemu šolstvu želi postati tudi visokošolsko središče. Vipava je pred leti z dobro občinsko politiko privabila v svoje obrtne cone nove podjetnike, zato v Občini Vipava danes skorajda ni brezposelnih, mladi pa se po šolanju vračajo nazaj.

Bratuškova bo poleg Vipavske danes obiskala še Ivanji Grad pri Komnu, Solkan, Novo Gorico in zvečer še Štanjel.

STA


Najbolj brano