Bossman je ubranil Piran

“Peter, Peter,” so vzklikali podporniki Petra Bossmana, ki so sinoči skupaj z njim čakali rezultate volitev v lucijskem TPC. Nekaj minut po 19. uri so jim vzporedne volitve nakazale zmago in slavje se je začelo. Nedaleč stran pa je razočarane obraze v štabu Sebastjana Jeretiča spremljala smrtna tišina.

Sebastjan Jeretič je tako čestital Petru Bossmanu, ki so mu volilci zaupali drugi županski mandat Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Sebastjan Jeretič je tako čestital Petru Bossmanu, ki so mu volilci zaupali drugi županski mandat Foto: Tomaz Primozic/Fpa

LUCIJA > “Občina Piran ni plen. Je polna ljudi, ki radi živimo tu in imamo radi naš kraj. Mislim, da so razumeli, da smo pametno trošili denar in vlagali v stvari, ki so za ljudi pomembne, v kanalizacijo, vodovod, ceste. Druga stvar pa je bila negativna kampanja, ki se nikoli in nikjer po svetu ne izplača. Ljudje ne marajo diskreditacij, groženj, laži,” je zmagovalec drugega kroga županskih volitev in novi-stari piranski župan Peter Bossman komentiral sinočnje izide. Volilci - tokrat jih je glas oddalo 45,89 odstotka, kar je celo več kot v prvem krogu - so mu namenili 4108 glasov, kar je nekaj manj kot 60 odstotkov.

Njegov nasprotnik Sebastjan Jeretič je zbral 2840 glasov, oziroma dobrih 40 odstotkov. “Hvaležen sem vsem, ki so izbrali spremembe, posebej tistim, ki so se tudi javno izpostavili zame. Očitno nisem prepričal ljudi, da bi bile spremembe boljše od dosedanje politike,” je dejal Jeretič, ki je čestital zmagovalcu, pred tem pa rezultate pričakoval v svojem štabu v Luciji v družbi podpornikov, med katerimi je bil tudi koprski župan Boris Popovič. Čeprav Jeretič ne bo občinski svetnik, napoveduje, da bo pet svetnikov stranke Slovenija za vedno in en svetnik stranke Piran je naš delovalo konstruktivno.

O svojih nadaljnjih aktivnostih v lokalni politiki še ni želel govoriti, saj, pravi, se bo prej pogovoril z družino; za zdaj tako ostaja zaposlen kot svetovalec Borisa Popoviča.

Bossman pa v drugem mandatu, ki se bo uradno s konstitutivno sejo začel 6. novembra, pričakuje lažje delo kot doslej. Dogovor o sodelovanju so podpisale stranke SD, SMC, Desus in Oljka, kar mu zagotavlja podporo 15 svetnikov v 25-članskem svetu. “S sestavo sveta sem zelo zadovoljen, v njem imam podporo sorodnih strank in ljudi, za katere mislim, da razumejo, kaj se dogaja pri nas in kaj so naše prioritete,” pravi Bossman, ki je praznoval s številnimi podporniki (čestital mu je tudi Vejsil Hot), zaigral na harmoniko s posneto melodijo, sprejemal čestitke številnih zbranih, ki so napolnili tudi stojnice na tržnici pri TPC, kjer so na triciklu pekli čevapčiče.

Po praznovanju pa delo na piranski občini že danes resno nadaljujejo, je že sinoči zagotovil Bossman. Prvi dve večji naložbi bosta obnova obale od Fornač do Bernardina, za kar so že pridobili gradbeno dovoljenje in bo dokončana še pred prihodnjo poletno sezono, ter gradnja novega doma vodnih športov v Portorožu.

HELENA RACE


Najbolj brano