Žvižgač je objavil manifest

Oseba, ki je nemškemu časniku Süddeutsche Zeitung pred dobrim letom posredovala panamske dokumente, se je danes oglasila z manifestom, poroča časnik Delo.

Oseba,  ki je nemškemu časniku Süddeutsche Zeitung pred 
dobrim letom posredovala panamske dokumente, se je 
danes oglasila z manifestom, poroča časnik Delo. Foto: Wikipedia
Oseba, ki je nemškemu časniku Süddeutsche Zeitung pred dobrim letom posredovala panamske dokumente, se je danes oglasila z manifestom, poroča časnik Delo. Foto: Wikipedia

LJUBLJANA > Svetovne vlade v njem poziva k takojšnjemu ukrepanju pri preprečitvi “kriminala elit”, svetovno javnost pa k revoluciji proti skritim in zaščitenim.

“Podjetje Mossack Fonseca sem izpostavil z mislijo na njegova ustanovitelja, njegove zaposlene in stranke. Vsi bi morali odgovarjati za njihove vloge v kriminalnih dejanjih, pri katerih sodelujejo. Le nekaj jih je doslej prišlo na dan. Trajalo bo še leta, najverjetneje desetletja, da bodo umazana dejanja podjetja popolnoma razkrita,” v manifestu opozarja žvižgač.

Preiskovalni novinar Bastian Obermayer iz nemškega časnika Süddeutsche Zeitung pravi: “Z zelo veliko gotovostjo lahko zatrdim, da je pismo napisala ista oseba, s katero je Süddeutsche Zeitung na zvezi že več kot eno leto. Imamo določene vzvode, da preverimo, kdo je na drugi strani elektronskega pogovora. To je oseba, ki se je name obrnila kot Janez Novak. In to ime bomo uporabljali tudi v manifestu, ki ga je danes objavil.”

Spletno uredništvo


Najbolj brano