Žižek bi volil Trumpa (video)

Slovenski filozof Slavoj Žižek je v intervjuju za Chanel 4 News dejal, da bi volil Donalda Trumpa. “Zgrožen sem nad njim, toda menim, da je Hillary Clinton resnična nevarnost,” slišimo v pogovoru, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

Slovenski filozof Slavoj Žižek je v intervjuju za Chanel 4 News 
dejal, da bi volil Donalda Trumpa. Foto: Maksimiljana Ipavec
Slovenski filozof Slavoj Žižek je v intervjuju za Chanel 4 News dejal, da bi volil Donalda Trumpa. Foto: Maksimiljana Ipavec

NEW YORK > "Clintonova je zgradila vseobsegajočo koalicijo. S Trumpom sem se popolnoma strinjal, ko je ob podpori Bernia Sandersa Clintonovi rekel, da je to tako, kot če bi nekdo iz gibanja Occupy Wall Street podprl Lehman Brothers," pravi Žižek.

"V vsaki družbi obstaja veliko nenapisanih pravil o tem, kako deluje politika in kako se gradi konsenz. Trump je tukaj povzročil motnjo. Če bo zmagal, se bosta morali obe veliki stranki, demokrati in republikanci, vrniti k osnovam in razmisleku. Mogoče se lahko potem kaj zgodi," dodaja.

"Nevarnosti torej obstajajo, a bojim se, da Hillary absolutno zagovarja trenutno stanje, kar pa je najbolj nevarno. Ona je hladna bojevnica, povezana z bankami, ki se pretvarja, da je družbeno napredna," sklene Žižek.

Spletno uredništvo


Najbolj brano