Zidaricheva vitovska med 50 najboljših italijanskih vin

Vinar Benjamin Zidarich se je s kraljico kraških vin - vitovsko - znašel na lestvici 50 najboljših vin v Italiji. S svojo vitovsko, letnik 2102 se je uvrstil na 36. mesto.

Vinar Benjamin Zidarich se je s kraljico kraških vin - vitovsko 
- znašel na lestvici 50 najboljših vin v Italiji. Foto: Sašo Dravinec
Vinar Benjamin Zidarich se je s kraljico kraških vin - vitovsko - znašel na lestvici 50 najboljših vin v Italiji. Foto: Sašo Dravinec

PRAPROT > “To je nedvomno prestižno priznanje ne le zame, pač pa za vse proizvajalce vitovske, ki verjamejo v to sorto. Za veliko veselje in vnemo, ki ju vlagajo v delo, v skrb za kakovost in v naš Kras,” je vinar Benjamin Zidarich povedal za Primorski dnevnik. Zadnjih nekaj let si je ta kraška avtohtona vinska sorta utrla pot med najboljšimi vini na svetovni ravni, je ocenil Zidarich za časnik, ki meni, da ljudje namreč vse bolj težijo k tipičnim, specifičnim proizvodom.

Zidaricheva vina so bila že večkrat nagrajena: v vodniku Tre bicchieri založnika Gambero Rosso za leto 2015 se je na primer v sam vrh italijanske vinske ponudbe vključila njegova vitovska kolekcija 2009, slednja pa je slavila tudi v Firencah na vsedržavni podelitvi nagrad vodnika Guide de l'Espresso, kjer so jo izvedenci uvrstili med najboljšo italijansko kapljico. Njegova vina so sicer znana po vsem svetu: najdlje potujejo v ZDA in na Japonsko, odlično pa se prodajajo zlasti v Londonu, še dodaja Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano