Železniška postaja v Budimpešti znova odprta za begunce

Na glavno železniško postajo v Budimpešti se je danes zgrnilo več sto beguncev, ki si želijo v Avstrijo in Nemčijo, potem ko se je policija umaknila z vhoda na postajo in jim po dveh dneh znova omogočila prehod do peronov, poročajo tuje tiskovne agencije.



Na Madžarsko je samo v avgustu pripotovalo 50.000 migrantov, večinoma iz Sirije, Iraka in Afganistana. Večina jih želi 
pot nadaljevati v Nemčijo.
Na Madžarsko je samo v avgustu pripotovalo 50.000 migrantov, večinoma iz Sirije, Iraka in Afganistana. Večina jih želi pot nadaljevati v Nemčijo. 

BUDIMPEŠTA > Madžarske železnice so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile, da “do nadaljnjega” s postaje Keleti ne bo odpeljal noben mednarodni vlak za Zahodno Evropo.

Na posnetkih televizije ATV je videti begunce, kako se zgrinjajo na postajo in sedijo na peronu, na postaji pa vlada precejšen kaos.

Budimpešta je v ponedeljek migrantom dovolila nadaljevanje poti v druge evropske države. Nato pa je v torek glavno železniško postajo v prestolnici zanje zaprla in sporočila, da jim bo v skladu s pravili EU to preprečila, čeprav so imeli nekateri med njimi že kupljene vozovnice.

Begunce je to razjezilo in že v torek so protestirali, mahali z vozovnicami in skandirali Nemčija, Nemčija, nekateri pa ob tem v zrak dvigovali otroke in tako kazali, da so tudi ti žrtve prepovedi nadaljevanja poti. Razmere na postaji so nato postajale vse bolj kaotične.

Na Madžarsko je samo v avgustu pripotovalo 50.000 migrantov, večinoma iz Sirije, Iraka in Afganistana. Večina jih želi pot nadaljevati v Nemčijo.

STA


Najbolj brano