Zastrupitev z etanolom vzrok skrivnostnih smrti v Nigeriji

Nigerijske oblasti so sporočile, da pri skrivnostni bolezni, ki je zahtevala 18 življenj, ne gre za nalezljivo bolezen niti epidemijo, temveč zastrupitev z etanolom.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

LAGOS > Krvni testi so pokazali, da so vse žrtve umrle zaradi zastrupitve z etanolom, je lokalni televiziji povedal komisar za zdravje v zvezni državi Ondo na jugu Nigerije, kjer je prišlo do smrtnih primerov, Dayo Adeyanju.

Dodal je, da so žrtve, vsi komercialni vozniki motorjev, v nekem lokalu pili alkohol, pomešan s korenikami in drugimi zelišči na predvečer izbruha simptomov. 18 jih je umrlo, pet pa preživelo, a so oslepeli, je dodal po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Laboratorijski testi so pred tem že izključili ebolo in kakršen koli drug virus. Prav tako so izključili možnost bakterijskih okužb in rumene mrzlice. Oblasti so se namreč bale, da gre za smrtonosno nalezljivo bolezen.

Nigerijske oblasti so pri ugotavljanju vzroka smrti sodelovale s Svetovno zdravstveno organizacijo in ameriškim centrom za nadzor bolezni.

STA


Najbolj brano