Zaradi terorističnega preplaha evakuirali urade Evropskega parlamenta v Bruslju

Zaradi terorističnega preplaha so danes evakuirali več uradov Evropskega parlamenta v Bruslju. Evakuacijo so izvedli, potem ko so v bližini odkrili sumljivo vozilo, policija pa je zatem prijela osumljenca. Glavnega poslopja Evropskega parlamenta preplah ni zadeval, poročanje belgijske tiskovne agencije Belga povzema nemška dpa.

 Foto: STA
Foto: STA

BRUSELJ > Belgijske oblasti so izpraznile več upravnih uradov in center za obiskovalce Evropskega parlamenta. Zatem je policija prijela osumljenca, ki je nosil vojaško uniformo in se obnašal sumljivo. Pri njem so našli tudi ključe sumljivega vozila.

Policija je skupaj z vojaškimi strokovnjaki za razstrelivo pregledala vozilo, a eksploziva ni našla. Ljudje so se nato lahko vrnili v prej izpraznjena poslopja.

Pred tem so belgijske oblasti drug sumljiv avtomobil odkrile tudi blizu ameriškega veleposlaništva v Bruslju. Kasneje so odkrili, da v avtomobilu ni bilo nevarnih predmetov.

Belgijska policija je sredi januarja izvedla niz racij, potem ko je prejela informacije, da teroristična celica pripravlja napade. Na vzhodu države so v okviru operacije ubili dva osumljenca.

STA


Najbolj brano