Zaradi stavke na nemških letališčih številne odpovedi letov

Več deset tisoč potnikov se je zaradi stavke letališkega osebja na največjih nemških letališčih danes zjutraj znašlo v težavah. V Frankfurtu, največjem nemškem vozlišču, so po navedbah sindikata Verdi doslej odpovedali 392 letov, stavka pa je skupaj prizadela osem mest, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Frankfurtsko letališče Foto: Wikipedia
Frankfurtsko letališče Foto: Wikipedia

FRANKFURT, MÜNCHEN > Zamude v Frankfurtu so zmerne. V Kölnu so za zdaj odpovedali 103 od 276 načrtovanih letov, v Düsseldorfu 48 od 590 letov, za letališče v Münchnu pa natančnejši podatki še niso znani.

Na letališčih v Hannovru in Bremnu je odpadlo 25 letov, v Hamburgu pa so črtali 31 vzletov in 31 pristankov. Na berlinskih letališčih Tegel in Schönefeld so skupaj odpovedali 99 letov.

Rešitve ni prinesel niti železniški promet, saj so na nekaterih delih prog, kjer lahko vlaki dosežejo visoke hitrosti, za zamude poskrbela gradbena dela.

Sindikat Verdi, eden največjih nemških sindikatov, želi s stavko dodatno pritisniti na zvezne in lokalne oblasti, s katerimi se že dolgo pogaja o dvigu plač. “Upam, da bodo razumeli ta signal in da bomo v tretjem krogu pogajanj v četrtek in petek dosegli dogovor,” je dejal vodja Verdija Frank Bsirski.

V slovenskem letalskem prevozniku Adria Airways so v torek povedali, da bodo vsi njihovi današnji leti potekali v skladu s predvidenim voznim redom.

Težav Nemcem danes ne povzročajo le stavkajoči na letališčih. V Berlinu in nekaterih drugih mestih stavkajo tudi zaposleni v podjetjih, ki skrbijo za čistočo v mestih, vodo in kopališča, poroča dpa.

STA


Najbolj brano