Po požaru ponovno odprli rimsko letališče Fiumicino

Glavno mednarodno rimsko letališče Fiumicino so po nočnem požaru danes ponovno odprli. Ognjeni zublji so poškodovali enega od terminalov letališča. Za izbruh požara naj bi bila kriva tehnična napaka, policija izključuje možnost, da bi bil požar podtaknjen.

Rimsko letališče Fiumicino so zaradi požara, ki je izbruhnil 
malo po polnoči, začasno zaprli. Opoldne so znova začeli s 
poleti.   Foto: Wikipedia
Rimsko letališče Fiumicino so zaradi požara, ki je izbruhnil malo po polnoči, začasno zaprli. Opoldne so znova začeli s poleti.  Foto: Wikipedia

RIM > Upravljalec letališča je sporočil, da so opoldne znova začeli s poleti. Letališče je bilo več ur zaprto, potem ko je malo po polnoči izbruhnil požar. Lokalne oblasti so zaprle cestne in železniške povezave do letališča, a so jih ponovno odprle, ko so stvari ponovno prišle pod nadzor, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Okoli 50 gasilcev je potrebovalo dve uri, da so ognjene zublje obvladali, dim pa se je z letališča valil še tri ure po tem.

Po navedbah preiskovalcev je ogenj verjetno povzročil kratek stik v nakupovalnem centru tretjega terminala letališča. Nakupovalni center je uničen, ostali deli pa so dostopni, je pojasnil upravitelj letališča.

Požar je povzročil paniko, a resnih poškodb ni bilo. Več uslužbencev letališča je moralo poiskati zdravniško pomoč zaradi vdihavanja dima.

STA


Najbolj brano