Zaradi napadov v Parizu glasbene skupine odpovedujejo nastope

Po terorističnih napadih v Parizu vse več glasbenikov in skupin odpoveduje svoje nastope v Franciji pa tudi v Evropi nasploh. Tako je evropsko turnejo odpovedal Prince, ki bi moral imeti prvi nastop 24. novembra na Dunaju. Poleg njega so nastope med drugim odpovedali še U2, Foo Fighters in Marilyn Manson.

Prince bi moral v Parizu 11. decembra odigrati dva nastopa v 
zgodovinski operni hiši Palais Granier, a so se organizatorji "v 
luči tragičnih dogodkov v Parizu odločili, da odpovedo 
evropsko turnejo".
Prince bi moral v Parizu 11. decembra odigrati dva nastopa v zgodovinski operni hiši Palais Granier, a so se organizatorji "v luči tragičnih dogodkov v Parizu odločili, da odpovedo evropsko turnejo". 

PARIZ > Prince bi moral v Parizu 11. decembra odigrati dva nastopa v zgodovinski operni hiši Palais Granier, a so se organizatorji "v luči tragičnih dogodkov v Parizu odločili, da odpovedo evropsko turnejo".

Turneja z naslovom Prince Spotlight: Piano and a Microphone (Prince v ospredju: Klavir in mikrofon) naj bi bila prva v takšni obliki, odkar se je 57-letni Američan povzpel do slave.

Poleg Princa in omenjenih skupin so morali zaradi direktive oblasti nastop v legendarnem Zenithu že v nedeljo odpovedati Motörhead, Francijo pa so že zapustili tudi Eagles of Death Metal, ki so v petek nastopali v dvorani Bataclan, ko so vanjo vdrli teroristi in začeli streljati.

Eagles of Death Metal se zaradi nastopa v Bataclanu s pesmijo Save a Prayer, priredbo skupine Duran Duran, morda obeta prvo mesto na lestvici najbolj priljubljenih pesmi v Veliki Britaniji, saj so njihovi oboževalci sprožili gibanje na družabnih omrežjih.

Spravimo Eagles of Death Metal ta teden na prvo mesto v znak podpore in miru, so kampanjo na twitterju opisali organizatorji. Udeleženci kampanje - na facebooku je pobudo všečkalo že več kot 6500 ljudi - naj bi na svoje računalnike naložili pesem, kar organizatorji opisujejo kot "lepo gesto".

Ob tem so poudarili, da ne gre za profitno kampanjo in da niso povezani s skupino. Od začetka kampanje je pesem na britanskem Amazonu dosegla tretje, na Applovi iTunes rock lestvici pa prvo mesto. Na splošni lestvici iTunes je pesem na 35. mestu.

STA


Najbolj brano