Zaradi ebole prepovedali praznovanja

Oblasti v Sierri Leone so se odločile zaradi epidemije ebole prepovedati praznovanja ob bližajočih božično-novoletnih praznikih.

 Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

FREETOWN > Nove in nove okužbe z nevarno boleznijo namreč še naprej povzročajo zaskrbljenost v državi, ki je ena od treh najhuje prizadetih.

V času prazničnega obdobja bodo na ulice poslali vojake, ki bodo ljudi, ki se bodo napotili ven, poslali nazaj noter, je danes sporočila vladna skupina za boj proti eboli. “Letos ne bo božičnih in novoletnih praznovanj,” je novinarjem v Freetownu dejal vodja skupine Palo Conteh.

V Sierri Leone je sicer prevladujoča religija islam, četrtina prebivalstva pa je kristjanov in v času bližnjih praznikov so pogosta javna srečanja in praznovanja.

V državi so sicer že v okviru trenutnih ukrepov zaradi izrednih razmer zaprti bari in podobna prizorišča, javna srečanja pa so prepovedana.

Sierra Leone je po številu okužb z ebolo nedavno prehitela Liberijo - v zadnjih treh tednih se je z boleznijo okužilo 1319 ljudi. Vsega skupaj so od začetka izbruha v državi zabeležili prek 8000 primerov okužb, 1900 ljudi je umrlo, kažejo podatki Svetovne zdravstvene organizacije (WHO).

Smrtnih žrtev ebole v Sierri Leone, Liberiji in Gvineji je glede na današnje najnovejše podatke že 6583. Z boleznijo se je okužilo nekaj več kot 18.000 ljudi.

STA


Najbolj brano