Zaradi bombnega preplaha v ZDA zasilno pristali letali Air Francea

Dve letali francoske letalske družbe Air France, ki sta bili iz ZDA na poti v Pariz, sta v torek zvečer zaradi groženj z bombami zasilno pristali v ZDA. Obe letali sta varno pristali in so ju varnostno pregledali, je sporočila francoska letalska družba. Za obe letali so sporočili, da niso našli ničesar.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

WASHINGTON > Letalo, ki je bilo na poti v Pariz iz Los Angelesa, je pristalo v Salt Lake Cityju v ameriški zvezni državi Utah. Letalo, ki je vzletelo v Washingtonu, pa je pristalo v kanadskem Halifaxu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iz letalske družbe so sporočili, da so po vzletu obeh letal prejeli anonimne grožnje in so se preventivno odločili za njun zasilni pristanek ter pregled potnikov in njihove prtljage. Oblasti tudi skušajo odkriti “vir telefonskega klica”.

Kasneje je ameriški Zvezni preiskovalni urad (FBI) sporočil, da na letalu, ki je pristalo v Salt Lake Cityju, niso našli “ničesar, kar bi dajalo verodostojnost grožnjam”, poroča agencija Reuters na svoji spletni strani. Letalo je že dobilo dovoljenje za nadaljevanje poti.

Tudi kanadska policija je sporočila, da na letalu, ki je pristalo v Halifaxu, niso našli eksploziva. Potniki in posadka letala bodo noč preživeli v hotelu, so sporočili z letališča.

Do incidentov prihaja le nekaj dni po petkovih terorističnih napadih v Parizu, ki so zahtevali najmanj 129 življenj.

STA


Najbolj brano