Zaposleni v Beli hiši naj bi živeli v ozračju paranoje

Ameriški medij Politico poroča, da uslužbenci Bele hiše živijo in delajo v ozračju velike paranoje, ko vsak nadzira vsakega in išče morebitne "izdajalce", ki prenašajo informacije medijem. Politico na podlagi pogovorov z uslužbenci poroča o delovanju konkurenčnih frakcij, sumničenjih, nadzorih nad komunikacijami in podobnem.

Ozračje strahu naj bi jemalo dragoceni čas visokim uslužbencem administracije, da predvsem branijo svoj položaj, 
nekaj pomembnih položajev ostaja praznih, ker kandidati 
niso dovolj zvesti predsedniku Donaldu Trumpu oziroma 
njegovi agendi. Foto: Arhiv Pn
Ozračje strahu naj bi jemalo dragoceni čas visokim uslužbencem administracije, da predvsem branijo svoj položaj, nekaj pomembnih položajev ostaja praznih, ker kandidati niso dovolj zvesti predsedniku Donaldu Trumpu oziroma njegovi agendi. Foto: Arhiv Pn

WASHINGTON > Zaposleni menda doma izklapljajo službene telefone, da jim ne bi kdo prisluškoval, skrivajo informacije drug pred drugim, da jih ne bi kdo kasneje obtožil izdajanja informacij, če te pridejo v medije, uporabljajo kodirane aplikacije, ki avtomatično izbrišejo sledi za sporočili, ko jih preberejo, osebne telefone pa puščajo doma, da v službi ne bi postali del sedaj že rutinskih naključnih preiskav.

Ozračje strahu naj bi jemalo dragoceni čas visokim uslužbencem administracije, da predvsem branijo svoj položaj, nekaj pomembnih položajev ostaja praznih, ker kandidati niso dovolj zvesti predsedniku Donaldu Trumpu oziroma njegovi agendi, veliko časa pa gre v nič potem, ko je Trump obtožil bivšega predsednika Baracka Obamo prisluškovanja.

"Ljudje so prestrašeni. Bela hiša je postala sovražno okolje za normalno delo," navaja Politico izjavo neimenovanega uslužbenca Bele hiše, med katerimi jih je sicer še nekaj, ki so ostali iz Obamovih časov.

STA


Najbolj brano