Za strmoglavljenje ruskega letala kriv “zunanji dejavnik”

Za sobotno strmoglavljenje ruskega letala z 224 ljudmi na krovu, ki naj bi razpadlo v zraku, je bil kriv zunanji dejavnik, je danes ocenila ruska letalska družba Kogalimavija. Iz Kremlja so medtem sporočili, da ni mogoče izključiti niti terorizma.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

MOSKVA > “Edina razumna razlaga je, da je šlo za zunanjo dejavnost,” je po poročanju BBC dejal direktor družbe Aleksander Snagovski.

Tudi namestnik prvega moža letalske družbe, lastnice letala, je potrdil, da je bil glede na dosedanje ugotovitve vpleten “mehanski učinek” na letalo. “Ne obstaja kombinacija sistemskih napak, zaradi katere bi lahko bilo letalo uničeno v zraku,” je dejal na novinarski konferenci v Moskvi.

Še en predstavnik družbe je priznal, da je airbus 321 že leta 2001 med vzletom utrpel škodo na repu letala, ki pa da je bila v celoti odpravljena in ni mogla prispevati k nesreči.

Zaenkrat sicer še vedno niso znani podatki s črne skrinjice in kot je poudaril tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov, do rezultatov te preiskave ni mogoče izključiti nobenega možnega vzroka strmoglavljenja. Kot je dejal, ne gre izključevati niti možnosti terorizma.

Sobotno strmoglavljenje letala nad Sinajem je najbolj smrtonosno v zgodovini ruskega civilnega letalstva. Umrlo je vseh 224 ljudi na krovu letala, ki je strmoglavilo nekaj več kot 20 minut po vzletu iz letovišča Šarm el Šejk, od koder je letelo proti Sankt Peterburg.

STA


Najbolj brano