Za potrebe televizijske oddaje izpraznili Jezerce pri Pazinu

Priljubljeno pazinsko kopališče na Pazinščici, imenovano Jezerce, so v soboto izpraznili s črpalkami, da je lahko stekel umeten slap, ki so ga vključili v snemanje športno-zabavne oddaje o telesni vzdržljivosti Eternal Glory (Večna slava) britanske televizije. Jezerce je imelo v soboto zvečer izjemno nizek vodostaj, kar je precej vznemirilo ljubitelje tega kopališča, poroča Glas Istre.

Jezerce Foto: Vir: Glas Istre
Jezerce Foto: Vir: Glas Istre

PAZIN > Pravzaprav je ostala samo mlaka. Vendar pa je bilo že v nedeljo stanje spet normalno, saj je v Jezerce pritekla voda, ki so jo spustili iz zbiralnika pri Cerovlju.

Poteza je vznemirila številne pazinske ljubitelje narave, ki so na spletnih straneh komentirali, da na Pazinčici vsakdo počne, kar se mu zazdi, kar je nedopustno.

Vendar se je na facebook strani civilne inciative kmalu javil pazinski speleolog Luka Labinjan in priznal napako: “Jaz sem kriv. Naročil sem črpalko, da rešim snemanje. Nisem se zavedal, da se bo to zgodilo. Krivda je moja in zares nisem mislil nič slabega, ampak samo pomagati, da snemanje na Zarečkem krovu uspe, predvsem zato, ker so Angleži prišli snemat k nam predvsem zaradi Zarečkega krova. Za vsa vprašanja sem na razpolago.”

NR


Najbolj brano