Za nadzor na schengenski meji 84 odstotkov Italijanov

Uvedbi nadzora na notranji schengenski meji po zgledu Švedske in Danske je naklonjenih 84 odstotkov Italijanov, ki menijo, da bi s tem lahko zajezili nezakonite migracije. To izhaja iz javnomnenjske raziskave, ki jo je danes objavil institut Ixe.

Uvedbi nadzora na notranji schengenski meji po zgledu 
Švedske in Danske je naklonjenih 84 odstotkov Italijanov, ki 
menijo, da bi s tem lahko zajezili nezakonite migracije. Foto: Pierluigi Bumbaca
Uvedbi nadzora na notranji schengenski meji po zgledu Švedske in Danske je naklonjenih 84 odstotkov Italijanov, ki menijo, da bi s tem lahko zajezili nezakonite migracije. Foto: Pierluigi Bumbaca

RIM > Avstrijska tiskovna agencija APA povzema, da v anketi 14 odstotkov Italijanov ni naklonjenih ukrepom, za katere sta se odločili skandinavski državi.

Raziskava še kaže, da se 65 odstotkov Italijanov boji, da bo letos v njihovi državi prišlo do napadov islamskih skrajnežev. 32 odstotkov jih takšnih bojazni ne deli.

Po lanskih terorističnih napadih v Parizu je vsak drugi Italijan zaskrbljen zaradi islamističnega terorizma. 38 odstotkov jih je povedalo, da se terorizma bojijo bolj kot pred letom dni.

Italijanski mediji so v začetku tedna poročali o vnovični uvedbi nadzora na schengenski meji s Slovenijo, kar je nato vlada v Rimu zanikala. Je pa notranji minister Angelino Alfano potrdil, “da bo Italija vztrajala in po potrebi še okrepila protiteroristične kontrole na balkanski poti”.

STA


Najbolj brano