Z vročino po Evropi tudi neurja

Avstrijcem so minulo noč težave znova povzročala huda neurja. Potem ko so o njih v noči na petek poročali z avstrijske Koroške, je bilo sedaj nemirno tudi drugod po severni sosedi. Pred neurji, ki spremljajo hudo vročino, poročajo tudi v Nemčiji. Na severu Francije je pred nevihto medtem ponoči bežalo 15.000 skavtov, težave imajo tudi na Otoku.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

DUNAJ > V Avstriji so neurja v petek zvečer in ponoči divjala na Štajerskem, Tirolskem, Predarlskem in Solnograškem. Gasilci so posredovali več stokrat. Težave sta načeloma povzročala silovito deževje, ki je vodilo v številne poplavljene ceste in kleti, ter veter, ki je med drugim podiral drevesa in trgal strehe.

V Nemčiji medtem danes o bliskih, dežju in tudi toči ter povzročeni škodi poročajo iz zvezne dežele Baden-Württemberg. Nemški meteorologi so sicer posvarili pred nevarnostjo hujših neurij, ki utegnejo spremljati hudo vročino, med drugim v Baden-Württembergu in na južnem Bavarskem. V petek so ponekod v Nemčiji namerili celo 37 stopinj Celzija in več, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na vzhodu Francije pri meji z Nemčijo, nedaleč od mesta Strasbourg, pa je danes ponoči bežalo kar 15.000 skavtov iz vse Evrope, potem ko je njihovo druženje zmotilo hudo neurje. Mladostnike so iz tabora evakuirali v bližnje gledališče, a še pred tem se jih je 15 poškodovalo; večinoma je šlo za lažje zvine, zlome in izpahe, hujših poškodb ni bilo.

V Veliki Britaniji, natančneje v škotskem St. Andrewsu, so morali danes zaradi slabega vremena celo prekiniti 144. golf turnir British Open.

STA


Najbolj brano