Z govori do milijonov

Hillary in Bill Clinton sta od lani zaslužila več kot 30 milijonov dolarjev, od tega sta več kot 25 milijonov dolarjev dobila za približno 100 govorov. Soproga bivšega ameriškega predsednika in vodilna kandidatka za nominacijo demokratov za predsedniške volitve 2016 je s svojo knjigo Težke izbire (Hard Choices) zaslužila pet milijonov dolarjev.

Hillary Clinton Foto: Wikipedia
Hillary Clinton Foto: Wikipedia

WASHINGTON > S tovrstnim zaslužkom se Clintonova po poročanju tuje tiskovne agencije Reuters uvrščata med 0,1 odstotka najbogatejše populacije v ZDA.

Omenjene navedbe, ki so razvidne iz v petek objavljenih finančnih poročil, bi lahko slabo vplivale na kampanjo Hillary Clinton, ki naj bi temeljila na boju proti gospodarskim razlikam. Clintonova je svojo kandidaturo napovedala minuli mesec. Pri tem je dejala, da Američani vsak dan potrebujejo prvaka in da si želi, da bi bila ta prvak ona.

Clintonova sta se v preteklosti že znašla pod plazom kritik zaradi velikih honorarjev, ki jih zaračunata za različne nastope. Hillary, ki je leta 2013 odšla z mesta ameriške državne sekretarke, je uspelo, da je po odhodu iz State Departmenta za govor dobila 250.000 dolarjev.

Lani je Hillary na omenjene kritike odgovarjala, da sta z Billom po njegovem odhodu iz Bele hiše leta 2011 skoraj bankrotirala, kljub temu, da je Bill z govori po koncu predsedniškega mandata služil milijone dolarjev.

STA


Najbolj brano