Vučić bi se “pogovarjal tudi s črnim hudičem”

Srbski premier Aleksandar Vučić je danes sporočil, da bi se "pogovarjal tudi s črnim hudičem", če bi to koristilo Srbiji in prispevalo k dobrososedskim odnosom in sodelovanju v regiji. Tako je odgovoril na izjavo hrvaškega premierja Zorana Milanovića, da se o begunski krizi ne želi več pogovarjati z Vučićem.

Srbski premier Aleksandar Vučić je danes sporočil, da bi se 
"pogovarjal tudi s črnim hudičem", če bi to koristilo Srbiji in 
prispevalo k dobrososedskim odnosom in sodelovanju v 
regiji. Foto: Wikipedia
Srbski premier Aleksandar Vučić je danes sporočil, da bi se "pogovarjal tudi s črnim hudičem", če bi to koristilo Srbiji in prispevalo k dobrososedskim odnosom in sodelovanju v regiji. Foto: Wikipedia

BEOGRAD > V odzivu na izjavo Vučića za hrvaško televizijo RTL, da naj "Hrvaška pusti Srbijo na miru", potem ko je hrvaške voditelje obtožil, da jim je Srbija glavna tarča v predvolilni kampanji, je Milanović danes dejal, da se Beograd dogovorov ne drži in da ni mogoče reči, da naj kdo pusti Hrvaško ali Srbijo na miru. Pristavil je, da se z Vučićem sploh ne želi več pogovarjati, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Na to izjavo se je danes odzval Vučić z omenjeno izjavo, da bi se pogovarjal tudi s hudičem. Obžaloval je izjavo Milanovića ter dejal, da si Srbija želi dobre odnose s Hrvaško ter da je vedno pripravljena na pogovore.

Kot nesprejemljivo žalitev pa je označil izjavo Milanovića na račun srbskega predsednika Tomislava Nikolića.

"Nesprejemljivo in nedopustno je, da nekdo žali predsednika in institucije Republike Srbije s tem, da pravi, da ne ve, kdo so ti ljudje in kaj delajo. To veliko več pove o tistem, ki je to rekel, kot o tistih, na katerega se nanašajo te besede," je ocenil Vučić.

Milanović je na vprašanje o nedeljskem srečanju Nikolića in hrvaške predsednice Kolinde Grabar-Kitarović ob robu zasedanja GS ZN v New Yorku, po katerem so iz Nikolićevega urada sporočili, da sta ugotovila, da je za poslabšanje odnosov med državama kriva hrvaška stran, namreč dejal, da "ne more verjeti tistemu, kar je bilo objavljeno kot sporočilo iz urada Tomislava Nikolića, kdorkoli že je".

STA


Najbolj brano