Vsak mesec v zahodno Evropo odide približno 20.000 Kosovcev

V zahodno Evropo se s Kosova vsak dan odpravi več deset avtobusov, polnih prebivalcev Kosova, ki iščejo boljše življenje, poroča prištinski dnevnik Koha Ditore. Navaja, da mesečno v zahodno Evropo odide približno 20.000 Kosovcev, povzema srbska tiskovna agencija Tanjug.

Iz  Prištine proti zahodu dnevno odpotuje tudi več deset avtobusov, so povedali na avtobusni postaji.  Foto: Wikipedia
Iz Prištine proti zahodu dnevno odpotuje tudi več deset avtobusov, so povedali na avtobusni postaji.  Foto: Wikipedia

PRIŠTINA > Po navedbah časnika je samo v nedeljo z avtobusne postaje v Prištini v katero od držav članic Evropske unije odpotovalo 500 ljudi, odpotovali pa so še iz drugih krajev.

Prihaja tudi do primerov, ko dnevno iz Prištine proti zahodu odpotuje tudi do deset avtobusov, so povedali na avtobusni postaji. Pojasnili so, da vsako noč delajo štirje operaterji, na zahtevo potnikov pa se pogosto zgodi, da se njihovo število poveča.

Če kosovska vlada ne bo sprejela ukrepov za zaustavitev tega pojava, bo imelo Kosovo vsak mesec morda eno mestece manj, piše Koha Ditore.

Kosovske institucije nimajo uradnih podatkov o številu Kosovcev, ki v iskanju boljšega življenja odhajajo v tujino, zato je treba po ocenah poznavalcev omenjene številke vzeti z rezervo, kljub temu pa se jim zdi trend odhodov zaskrbljujoč, navaja Tanjug.

STA


Najbolj brano