V terorističnem napadu s kombijem v Barceloni več mrtvih in ranjenih

Kombi se je danes popoldne v Barceloni, v predelu Rambla, zaletel v množico ljudi. Policija je doslej uradno potrdila najmanj eno smrtno žrtev in 32 ranjenih, od tega 10 huje. Mediji so sicer poročali o 13 smrtnih žrtvah. Policija je tudi potrdila, da incident obravnava kot teroristični napad, napadalca, ki je na begu, še iščejo.

 Foto: Twitter
Foto: Twitter

BARCELONA > Na med turisti najbolj priljubljeni aveniji v središču Barcelone Ramblas je danes v množico ljudi namerno zapeljalo dostavno vozilo. Območje je policija zaprla, na kraj pa je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP prišlo več reševalnih in policijskih vozil.

Tiskovni predstavnik policije je za nemško tiskovno agencijo dpa dejal, da še ne poznajo okoliščin napada. Sodelavci policije pa so za španski časnik La Vanguardia potrdili, da se je oboroženi napadalec oziroma napadalci zabarikadirali v bar v bližini ulice. Policijski vir je za AFP sporočil, da iščejo dva storilca.

Očividci so sicer za državno televizijo poročali o enem napadalcu, ki naj bi bil star okoli 20 let. Bel kombi naj bi z okoli 80 kilometri na uro zapeljal v množico.

Lokalne oblasti pozivajo ljudi, naj se izogibajo območja okoli trga Catalunya, ki leži na severnem koncu znamenite avenije, piše britanski BBC. Metro in železniške postaje so zaprte.

Eden od očividcev je za BBC dejal, da je slišal glasen zvok in da so vsi ljudje začeli bežati in iskati zatočišče v bližnjih lokalih in trgovinah.

V zadnjih letih so bila sicer vozila uporabljena že v več terorističnih napadih v Evropi. Zadnji napad se je zgodil 3. junija v Londonu, ko je na Londonskem mostu najprej vozilo zapeljalo v pešce in jih pokosilo, nakar je zapeljalo do bližnjega Borough Marketa, kjer so iz njega izstopili trije moški z noži in začeli zabadati mimoidoče. Ubitih je bilo šest ljudi, 48 je bilo ranjenih.

STA


Najbolj brano