Volčje češnje zamenjali z borovnicami in se zastrupili

Na urgentni oddelek bolnišnice na Katinari so v ponedeljek sprejeli pet oseb, ki so se zastrupile z volčjo češnjo (atropa belladonna).

Volčja češnja Foto: Vir: Wikipedia
Volčja češnja Foto: Vir: Wikipedia

TRST > Zelo strupene temne gozdne sadeže so po navedbah zdravstvene direktorice bolnišniškega podjetja Lucie Pelusi zaužili, ker so mislili, da gre za borovnice, piše Primorski dnevnik. Zdravniki so pri pacientih zaznali več simptomov zastrupitve, in sicer trebušne bolečine, posušeno žrelo, halucinacije in psihomotorične motnje.

Dve osebi so na urgenci zadržali na opazovanju do torka in ju zatem odslovili, ostale tri pa so sprejeli na oddelek urgentne medicine. Eno od teh so nato preselili na oddelek za anestezijo in reanimacijo, ker se je njeno zdravstveno stanje poslabšalo, dodaja časnik.

V bolnišnici je trenutno samo še ta pacient, njegovo stanje se je izboljšalo. Izkazalo se je, da gre za nekdanjega nogometaša Triestine, Udineseja in Interja Angela Orlanda, ki je bil z družino na prazniku borovnic in malin v furlanskem Avasinisu, kjer so izletniki v gozdu nabrali črne gozdne sadeže in jih potem jedli doma v Trstu, piše časnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano