Vlak s trupli prispel v Harkov

V mesto Harkov, ki je pod nadzorom ukrajinskih vladnih sil, je danes dopoldne prispel vlak, na katerem so trupla žrtev četrtkovega strmoglavljenja malezijskega letala na vzhodu Ukrajine.

V mesto Harkov, ki je pod nadzorom ukrajinskih vladnih sil, je danes dopoldne prispel vlak, na katerem so trupla žrtev četrtkovega strmoglavljenja malezijskega letala na vzhodu Ukrajine Foto: STA
V mesto Harkov, ki je pod nadzorom ukrajinskih vladnih sil, je danes dopoldne prispel vlak, na katerem so trupla žrtev četrtkovega strmoglavljenja malezijskega letala na vzhodu Ukrajine Foto: STA

HARKOV > Kakih 280 trupel so v hladilne vagone vlaka v kraju Torez pri Donecku, nedaleč od prizorišča strmoglavljenja, v minulih dneh naložili proruski separatisti. Z železniške postaje v Torezu je vlak odpeljal v ponedeljek zvečer, za približno 300 kilometrov dolgo pot do Harkova pa je potreboval več kot 12 ur.

V vojaški tovarni v Harkovu naj bi jih sedaj prevzeli nizozemski strokovnjaki in opravili prvi pregled, nato pa jih bodo z letalom hercules prepeljali naprej na Nizozemsko, kjer bodo opravili identifikacijo žrtev. Iz Amsterdama bodo nato mrtve vrnili njihovim svojcem po vsem svetu. Med 298 žrtvami strmoglavljenja je sicer daleč največ, kar 193 Nizozemcev.

Nizozemski premier Mark Rutte je v ponedeljek zvečer, ko je bil vlak že na poti, sporočil, da so trupla žrtev v kar dobrem stanju in da poročila o tem, da separatisti z njimi zelo malomarno ravnajo - med drugim naj bi jih sprva pustili ležati kar na vročem soncu - očitno le niso bila povsem resnična.

STA


Najbolj brano