Tomićeva Rudanovo poziva, naj ji izstavi račun

Hrvaška pisateljica Vedrana Rudan je na svoji spletni strani zapisala, da ji slovenska igralka in poslanka Violeta Tomić dolguje dobrih tisoč evrov. Tomićeva pa jo je pozvala, naj ji izstavi račun, je povedala za časnik Delo.

Slovenska igralka in poslanka Violeta Tomić Foto: Nebojsa Tejic
Slovenska igralka in poslanka Violeta Tomić Foto: Nebojsa Tejic

REKA, LJUBLJANA >Pisateljica z Reke Vedrana Rudan je na svoji spletni strani v zapisu Teta Violeta med drugim zapisala: “Slovenska igralka Violeta Tomič je v Sloveniji odigrala mojo monodramo Kurba. Sporočila mi je, da mi dolguje več kot tisoč evrov, ampak jaz bi morala ... poiskati neko številko, poklicati njeno agencijo, nato bi mi ta za določeni odstotek ...”

Zapisala je še, da je pred tednom dni prejela elektronsko pošto: “Gospa se je vrnila z dopusta, ampak draga moja Vedrana, če bi imela denar, bi ti plačala, ampak ga nimam. V tem času je gospa Tomič postala članica slovenskega parlamenta. Prepričana sem, da če kdo v Sloveniji prejema plačo, so to poslanci, ampak mojega denarja še vedno ni.”

Violeta Tomić je za Delo pojasnila, da bo pisateljici plačala znesek za avtorske pravice takoj, ko bo od nje prejela račun.

Tomićeva za Delo ni zanikala, da sta si z Rudanovo o tem že večkrat dopisovali. Dejala je, da se Rudanova želi izogniti plačilu davka, ki bi ga morala plačati Sloveniji, če bi račun izstavila avtorski agenciji. Po besedah Tomićeve zato Rudanova zahteva denar oziroma plačilo na roko, na takšno predajo pa Tomićeva noče pristati, je dejala za Delo in poudarila: “Od maja jo prosim, da izstavi račun, a ga ne.”

NR


Najbolj brano