Več ranjenih v streljanju v šoli na jugu Francije

V streljanju v srednji šoli v kraju Grasse na jugu Francije sta bili danes po prvih podatkih iz policijskega vira ranjeni najmanj dve osebi. Po streljanju so prijeli osumljenca, 17-letnega dijaka šole, ki je imel pri sebi več kosov orožja.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia/Robinson. B
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia/Robinson. B

GRASSE > 17-letni osumljenec, dijak srednje šole Tocqueville, je bil oborožen s puško, dvema pištolama in dvema granatama. Ni še jasno, ali je deloval sam, saj naj bi po nekaterih virih preiskovalci domnevali, da je drugi storilec pobegnil.

O številu ranjenih sicer francoski mediji poročajo različno. Nekateri poročajo o najmanj dveh ranjenih, nekateri pa celo o osmih. Več jih navaja, da je med ranjenimi tudi ravnatelj šole, ki naj bi bil glavna tarča napada.

Predstavnik šolskih oblasti v Nici Emmanuel Ethis je na twitterju sporočil, da so vsa šolska poslopja v kraju zaprli, starše pa je pozval, naj ne hodijo na šole, saj so učenci na varnem. Oblikovali so krizno celico in sprejeli varnostne ukrepe, je dodal.

Na poti v kraj, ki leži kakih 40 kilometrov zahodno od Nice, je tudi ministrica za izobraževanje Najat Vallaud-Belkacem.

V Franciji še vedno veljajo izredne razmere po vrsti smrtonosnih terorističnih napadov islamskih skrajnežev od leta 2015. Varnost okoli šol po državi je okrepljena.

V Franciji se je že zgodil smrtonosen napad na šoli. Leta 2012 je skrajnež iz Toulousa Mohamed Merah ubil tri otroke in učitelja v judovski šoli v Toulousu, preden ga je ubila policija.

Do današnjega streljanja na šoli je sicer prišlo le nekaj ur po eksploziji pisemske bombe v pariškem uradu Mednarodnega denarnega sklada, v kateri je bila lažje ranjena tajnica. Po obeh incidentih se bosta na kriznem sestanku sestala francoski premier in notranji minister, poročajo francoski mediji.

STA


Najbolj brano