Več ranjenih v hudem neurju na jugu Nemčije

Na jugu Nemčije se je v sredo zvečer razbesnelo hudo neurje, v katerem je bilo ranjenih najmanj devet ljudi. Na Bavarskem so delno ali popolnoma odkrite strehe 30 hiš, tudi šole v kraju Aichach. Neurje je ruvalo drevesa in podiralo zidove. Škoda naj bi znašala več milijonov evrov.

Fotografija je simbolična. Foto: Marko Koroĺˇec
Fotografija je simbolična. Foto: Marko Koroĺˇec

AUGSBURG > Po besedah predstavnika policije je na območju vzhodno od Augsburga divjal celo tornado, a nemški vremenoslovci tega niso potrdili, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V kraju Stettenhofen je bila večstanovanjska hiša v neurju tako poškodovana, da ji grozi porušenje. Hišo so izpraznili, približno 50 stanovalcev pa namestili v začasna bivališča. Skupno je bilo na Bavarskem laže poškodovanih sedem ljudi.

Še dva človeka sta utrpela hude poškodbe v sosednji zvezni deželi Baden-Württemberg, ko je blizu njiju udarila strela. Poleg tega je padala toča v velikosti žogic za golf, ki pa naj po podatkih policije ne bi povzročila prevelike škode. Zaradi močnega dežja so bila poplavljene ceste in podvozi, piše dpa.

STA


Najbolj brano