V zrušenju letala na hišo v Marylandu šest mrtvih

Na dvonadstropno leseno hišo v predmestju Washingtona Gaithersburg v ameriški zvezni državi Maryland se je v ponedeljek zrušilo zasebno reaktivno letalo, pri čemer so umrle vse tri osebe na letalu ter mati in njena dva sinova v hiši, stara nekaj mesecev in tri leta.

Fotografija je simbolična. Foto: Glas Istre
Fotografija je simbolična. Foto: Glas Istre

WASHINGTON > Vzroke nesreče preiskuje Nacionalni odbor za varnost v transportu (NTSB), vendar je po izpovedih prič mogoče sklepati, da je pilot naredil napako pri pristajanju na bližnje letališče okrožja Montgomery. Letalo je imelo pred padcem na hišo spuščena pristajalna kolesa.

Na letalu je bil tudi ustanovitelj podjetja za klinične raziskave Health Decision iz Severne Karoline Michael Rosenberg. Po poročanju ameriških medijev je Rosenberg marca leta 2010 zrušil podobno letalo prav na isti kraj, vendar je nesrečo prvič preživel.

Preiskovalci še niso potrdili, kdo je bil pilot letala. Kmalu po nesreči so potrdili smrt treh oseb z letala, šele nekaj ur kasneje pa so našli trupla ženske in obeh otrok. Poškodovani sta bili tudi sosednji hiši, vendar brez žrtev.

STA


Najbolj brano