V več napadih v Bagdadu ubitih najmanj 35 ljudi

V pretežno šiitskem muslimanskem delu Bagdada Al Šaab je bilo včeraj v vrsti napadov ubitih najmanj 35 ljudi. Šlo je predvsem za samomorilske napade z avtomobili bombami. Gre za enega najhujših valov napadov na iraško prestolnico.

V nizu samomorilskih napadov z avtomobili bombami je 
včeraj v iraški prestolnici umrlo najmanj 35 ljudi. Fotografija je 
simbolična. Foto: Alalam.Ir
V nizu samomorilskih napadov z avtomobili bombami je včeraj v iraški prestolnici umrlo najmanj 35 ljudi. Fotografija je simbolična. Foto: Alalam.Ir

BAGDAD > Sprva je v Al Šaabu na severu Bagdada eksplodiral avtomobil bomba, temu je sledila razstrelitev samomorilca. Ubitih je bilo 19 ljudi, so sporočili varnostni in zdravstveni viri. Avtomobil je eksplodiral v bližini obljudene tržnice. Ko so se na mestu zbrali policija in mimoidoči, se je razstrelil še samomorilski napadalec.

V okrožju Bunuk na severovzhodu prestolnice je bilo v eksploziji avtomobila bombe ubitih devet ljudi, poročajo viri. Varnostne sile so prečesale bližnja območja, tudi s psi sledilci, saj so dobile informacije še o dveh morebitnih bombah.

V vseh treh eksplozijah je bilo ranjenih več kot 100 ljudi, poroča tiskovna agencija Reuters.

Že prej v nedeljo je bilo v eksploziji v Kadimiji na severu Bagdada ubitih pet ljudi, v zahodnem bagdadskem okrožju Iskan pa dve osebi, so še sporočili zdravstveni viri.

Odgovornosti za napade ni prevzel še nihče, a milice IS, ki nadzirajo večino severnega Iraka, redno pošiljajo svoje napadalce v prestolnico. STA


Najbolj brano