V tornadu in neurjih v Mehiki in ZDA najmanj 18 mrtvih

V tornadu in močnem deževju, ki sta v ponedeljek prizadela sever Mehike in jug ZDA, je po najnovejših podatkih umrlo najmanj 18 ljudi, več sto jih je poškodovanih. Uničenih je na tisoče hiš, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Fotografija je simbolična. Foto: Marko Korošec
Fotografija je simbolična. Foto: Marko Korošec

CIUDAD DE MEXICO > Najhuje je bilo v mestu Ciudad Acuna na severu Mehike ob meji z ZDA, kjer je tornado po navedbah tamkajšnjega župana Evarista Lenina Pereza odnesel 13 življenj in uničil kakih 1500 hiš. Državni sekretar v mehiški zvezni državi Coahuila Victor Zamora je povedal, da je bilo poškodovanih najmanj 230 ljudi.

Neurja so zajela tudi zvezni državi Teksas in Oklahoma na jugu ZDA. V Teksasu so v soboto in nedeljo terjala pet smrtnih žrtev. V okrožju Hays v Teksasu po poročanju časnika USA Today še iščejo 12 ljudi, ki jih je odnesla narasla reka skupaj z njihovimi hišami ali vozili.

Guverner Teksasa Greg Abbott je na novinarski konferenci dejal, da so imele narasle vode “uničujočo moč cunamija”. Guverner je zaradi neurij razglasil stanje nevarnosti za 37 okrožij v Teksasu, ameriška meteorološka služba pa je v ponedeljek objavila opozorilo pred poplavami in nevihtami za območje Teksasa in Oklahome.

V Oklahomi sta v neurjih umrla dva človeka. Kot poroča ameriška televizijska mreža CNN, je življenje izgubil gasilec, ki ga je med posredovanjem odnesla deroča voda, 33-letna ženska pa je umrla v prometni nesreči, ki ji je botrovalo slabo vreme.

STA


Najbolj brano