V sydneyjski drami s talci je talko ubil odbit policijski izstrelek

V decembrski 16 ur trajajoči sydneyjski drami s talci je talko ubil odbit policijski izstrelek, so ugotovili v preiskavi, katere izsledke so objavili danes, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V decembrski 16 ur trajajoči sydneyjski drami s talci je talko ubil odbit policijski izstrelek, so ugotovili v preiskavi. Foto: Wikipedia
V decembrski 16 ur trajajoči sydneyjski drami s talci je talko ubil odbit policijski izstrelek, so ugotovili v preiskavi. Foto: Wikipedia

SYDNEY > V drami s talci je bila ena od dveh žrtev Katrina Dawson. Kot je izsledke preiskave povzel eden od sodelujočih v preiskavi Jeremy Gormly, so v preiskavi ugotovili, da jo je zadelo “šest delcev policijskega izstrelka ali izstrelkov, ki so se od trde površine odbili v njeno telo”.

Ugrabitelj, iranski azilant Haron Monis, ki je v kavarnici Lindt kot talce zadrževal 17 ljudi, je med dramo hladnokrvno ustrelil vodjo kavarne Torija Johnstona.

Zaradi strelov je policija nato vdrla v kavarno in ubila ugrabitelja. Z njegovo smrtjo se je končala 16-urna drama s talci.

STA


Najbolj brano