V strmoglavljenju letala v Veliki Britaniji umrli svojci bin Ladna

V strmoglavljenju zasebnega letala, registriranega v Savdski Arabiji, so v petek na jugu Anglije umrli štirje ljudje. Med njimi so bili tudi svojci nekdanjega voditelja teroristične mreže Al Kaida Osame bin Ladna. To je danes v sožalnem sporočilu potrdilo savdsko veleposlaništvo v Londonu.

Osamo bin Ladna so ameriške posebne sile ubile v Pakistanu 
leta 2011. Foto: Str
Osamo bin Ladna so ameriške posebne sile ubile v Pakistanu leta 2011. Foto: Str

LONDON > Pilot in trije potniki na krovu letala so umrli, ko je phenom 300 poskušal pristati na letališču Blackbushe v grofiji Hampshire. Strmoglavilo je na prizorišče dražbe avtomobilov na prostem in zagorelo. Ogenj je zajel tudi več avtomobilov, ranjenih med udeleženci dražbe pa ni bilo.

Savdski veleposlanik je v sporočilu na twitterju izrekel sožalje sinovom pokojnega Mohameda bin Ladna in njihovim svojcem za strmoglavljenje letala s člani družine. Veleposlaništvo ni razkrilo identitete žrtev, je pa dodalo, da bo sodelovalo z britanskimi oblastmi pri preiskavi nesreče in organiziralo prevoz posmrtnih ostankov za pokop v Savdski Arabiji.

Britanski časnik The Guardian in drugi britanski mediji so kasneje poročali, da so v nesreči umrli bin Ladnova mačeha Radža Hašim, polsestra Sana bin Laden, njen soprog Zuhair Hašim in jordanski pilot.

Oče Osame bin Ladna, Mohamed, je bil sicer gradbeni mogotec, njegovi številni potomci pa sestavljajo vplivno družino, ki je dejavna na mnogoterih poslovnih področjih. Njegovega sina Osamo so ameriške posebne sile ubile v Pakistanu leta 2011.

STA


Najbolj brano