V streljanju v restavraciji na Švedskem dve smrtni žrtvi

Dva moška sta v sredo zvečer vdrla v restavracijo v švedskem Göteborgu in streljala okoli sebe. Umrla sta najmanj dva človeka, med deset in petnajst jih je utrpelo različno hude poškodbe. Policija domneva, da je šlo za obračun med kriminalnimi združbami, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kalašnikovka
Kalašnikovka 

GÖTEBORG > Nek očividec je za švedsko televizijo dejal, da sta dva moška vdrla v restavracijo in s kalašnikovkama začela streljati okoli sebe. “Sedeli smo in gledali nogometno tekmo, ko sta vstopila napadalca,” je povedala druga priča. V napadu sta bila ubita 20- in 25-letni moški, vse skupaj pa je po navedbah očividcev minilo zelo hitro.

Policija je potrdila, da sta napadalca pri napadu uporabila avtomatsko orožje, ni pa izrecno navedla, da sta bila napadalca dva. Po napadu naj bi z avtomobilom pobegnila s prizorišča, policija pa ju še vedno išče. Zaslišala je več ljudi in uvedla preiskavo o umoru, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Hkrati je policija izključila, da bi šlo za teroristični napad. “Očitno je, da gre za običajno kriminalno dejanje, to je hudo nasilje,” je za več medijev dejala tiskovna predstavnica göteborške policije Ulla Brehm. Po njenih besedah imajo na tem območju že nekaj časa težave z nasiljem tolp.

Švedska in sosednja Danska se že dalj časa spopadata s kriminalnimi tolpami, ki se med seboj bojujejo za nadzor nad trgovino z mamili. Göteborg je bil v minulih letih večkrat prizorišče streljanj med tolpami, več incidentov je bilo v predmestju Biskopsgaarden, ki je bilo tudi prizorišče sredinega napada.

STA


Najbolj brano