Drama v nemškem kinu končana brez žrtev

Drama v kino kompleksu v Viernheimu na jugozahodu Nemčije, kamor je popoldne vdrl oborožen zamaskiran moški in zajel talce, je končana. Policija je moškega ubila, po podatkih policije pa v incidentu ni bilo ranjenih ali smrtnih žrtev, kot so sprva poročali nemški mediji. Po prvih ocenah ni šlo za teroristični napad.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

FRANKFURT > Po navedbah tiskovne predstavnice policije v Darmstadtu doslej ne kaže, da bi napad imel teroristično ozadje. Po ocenah nemških varnostnih služb je šlo za samostojno akcijo zmedenega napadalca in ne za teroristični napad, poročajo tuje tiskovne agencije.

Moški je v kino kompleks v mestu 75 kilometrov južno od Frankfurta vdrl okoli 15. ure, izvlekel orožje in zajel več talcev. Koliko, ni znano. Po navedbah prič naj bi v kinodvorani izstrelil najmanj štiri strele.

Dvorano je nato obkolila policija, ki je zatem moškega ubila. Na prizorišče napada je prispela tudi posebna policijska enota s helikopterjem.

Mediji so sprva poročali, da je bilo v streljanju ranjenih od 20 do 50 ljudi, a notranji minister nemške zvezne dežele Hessen Peter Beuth je na novinarski konferenci povedal, da nihče od talcev ni bil ranjen. Povedal je še, da je napadalec deloval zmedeno.

Okoli 18. ure je policija tako sporočila, da je drama v kinu končana.

STA


Najbolj brano