V streljanju v ameriškem Baton Rougeu ubiti trije policisti

V Baton Rougeu, prestolnici ameriške zvezne države Louisiana, je danes izbruhnilo streljanje, v katerem so bili trije policisti ubiti, trije pa so bili ranjeni, poročajo tuje tiskovne agencije. Po navedbah urada tamkajšnjega šerifa je bil eden od napadalcev ubit, najmanj dva pa sta na begu.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

NEW ORLEANS > Don Coppola, tiskovni predstavnik policije v Baton Rougeu, je pojasnil, da je bilo ustreljenih več policistov. Ranjeni policisti so domnevno v kritičnem stanju.

Streljanje naj bi se odvijalo ob avtocesti. Tiskovni predstavnik šerifa vzhodnega dela Baton Rougea Casey Rayborn Hicks je pojasnil, da vse kaže, da so policisti na streljanje odgovorili, saj je bil eden od napadalcev ubit. Policija je domačine pozvala, naj ji čim prej sporočijo, če vidijo karkoli sumljivega oziroma če vidijo osebo, ki je oblečena v črno ali v oblačila z vojaškim vzorcem.

Televizijska mreža WAFB je predvajala tudi video iz kraja dogodka, televizija WBRZ pa je poročala o priči, ki je videla zamaskiranega moškega v črnih oblačilih, ki naj bi začel streljati.

Guverner Louisiane je v izjavi poudaril, da gre za nepravičen napad, in napovedal, da bodo storili vse, da najdejo osumljenca in jima pravično sodijo.

Ameriški predsednik Barack Obama je streljanje označil za strahopetno dejanje. “Gre za napade na javne uslužbence, na pravno državo in na civilizirano družbo in to se mora končati,” je po poročanju tujih tiskovnih agencij dejal Obama.

Ameriški predsednik je v izjavi za javnost opomnil, da so bili policisti, ki med svojim delom vsakodnevno tvegajo svoja življenja, da zagotovijo varnost, že drugič v dveh tednih ubiti v strahopetnem in zavržnem napadu, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

V Baton Rougeu sta v začetku meseca policista ustrelila temnopoltega osumljenca, ko je bil ta že na tleh, zaradi česar so v mestu izbruhnili protesti. Temu je sledilo streljanje v Dallasu, v katerem je bilo ubitih pet policistov.

STA


Najbolj brano