Najmanj ena žrtev streljanja v Koebenhavnu

V strelskem napadu na udeležence seminarja o islamizmu v danski prestolnici v Koebenhavnu je bila danes ubita najmanj ena oseba, je sporočila danska policija. Šlo naj bi za napad na kontroverznega danskega karikaturista Larsa Viksa. Napad naj bi izvedla dva strelca, ki sta še na prostosti.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

KOEBENHAVN > Po navedbah policije je bil tarča napada Lars Viks, ki je leta 2007 muslimanskega preroka Mohameda narisal kot psa. V napadu ni bil ranjen, policija pa ga je odvedla s kraja dogodka, poročajo tuje tiskovne agencije.

Do napada je prišlo pred zgradbo, v kateri se je odvijal seminar o islamu in svobodi govora. Na seminarju je bil tudi francoski veleposlanik na Danskem Francois Zimeray, ki je na twitterju sporočil, da je “še vedno živ”.

V napadu je bilo izstreljenih okoli 40 strelov. Policija je sprva sporočila, da so bili v napadu ranjeni najmanj trije policisti, nato pa, da je bila najmanj ena oseba tudi ubita. Več podrobnosti o žrtvah za zdaj ni znanih.

Karikaturist Vicks si je zaradi svojih karikatur nakopal grožnje islamistov in je pod policijsko zaščito. Teroristična mreža je na njegovo glavo razpisala nagrado v višini 150.000 dolarjev.

STA


Najbolj brano