V srditih spopadih na libijskem letališču številni mrtvi

V krvavih spopadih med rivalskimi milicami na letališču v libijskem Tripoliju je bilo ubitih najmanj 26 ljudi, še 70 je bilo ranjenih, danes poročajo libijski mediji. Pri spopadih na letališču, ki so se začeli že v nedeljo, so uporabili tudi rakete.

V krvavih spopadih med rivalskimi milicami na letališču v libijskem Tripoliju je bilo ubitih najmanj 26 ljudi, še 70 je bilo ranjenih
V krvavih spopadih med rivalskimi milicami na letališču v libijskem Tripoliju je bilo ubitih najmanj 26 ljudi, še 70 je bilo ranjenih 

TRIPOLI > Iz ene od bolnišnic v Tripoliju so sporočili, da so od nedelje dalje k njim pripeljali 26 trupel in več ranjenih.

Po navedbah libijske vlade pa je bilo na letališču v spopadih poškodovanih okoli 90 odstotkov vseh letal, poškodovan je tudi kontrolni stolp. Že v nedeljo so prekinili letalski promet, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Spopadi so se začeli v nedeljo, ko je islamistična milica iz mesta Misrata napadla mednarodno letališče, ki ga nadzoruje rivalska skupina Zintan. Pri teh oboroženih skupinah gre za nekdanje revolucionarne milice, ki so sodelovale pri strmoglavljenju nekdanjega libijskega diktatorja Moamerja Gadafija, doslej pa še niso odložile orožja in se med seboj bojujejo zaradi različnih interesov.

Libijska vlada je danes sporočila, da razmišlja, da bi mednarodne sile prosila za pomoč pri zagotavljanju varnostnih razmer. Vlada je zatrdila, da bi te sile pomagale varovati civiliste, preprečile anarhijo in vladi omogočile, da vzpostavi trdne varnostne sile, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Libijsko vodstvo se že od strmoglavljenja Gadafija trudi vzpostaviti red v državi, ki je praktično paralizirana zaradi političnih sporov in vse večjega števila do zob oboroženih milic.

STA


Najbolj brano