V škedenjski valjarni bodo zaposlili 130 delavcev

V novi valjarni v Škednju, ki bo začela obratovati letos poleti, bodo v prvi fazi zaposlili 130 delavcev. Skupno sicer predvidevajo 250 novih delovnih mest, poroča Primorski dnevnik.

V   novi valjarni v Škednju, ki bo začela obratovati letos poleti,  
bodo   v prvi fazi zaposlili 130 delavcev.  Foto: Vir: Primorski Dnevnik
V novi valjarni v Škednju, ki bo začela obratovati letos poleti, bodo v prvi fazi zaposlili 130 delavcev.  Foto: Vir: Primorski Dnevnik

TRST > Jeklarska skupina Arvedi, lastnica hčerinske družbe Siderurgica Triestina, očitno misli resno glede nadaljevanja in razvijanja proizvodnje. Nova valjarna bo začela obratovati poleti. Vodja oddelka, inženir Roberto Salvarezza je danes povedal, da bo v valjarni potekal postopek hladnega in toplega valjanja jekla za pohištveno, komercialno in avtomobilsko industrijo. Delavci bodo zadolženi, da se z valjanjem jeklo iz Cremone spremeni v končni izdelek. Proces dela se namreč zdaj končuje v Cremoni. Surovine prispejo v Trst, kjer jih v škedenjskem obratu spremenijo v lito železo, litoželezne polizdelke nazo z vlakom odpeljejo v Cremono, kjer v drugi Arvedijevi jeklarni proizvedejo jeklo. Z vzpostavitvijo valjarne bodo jeklo poslali nazaj v Trst, kjer bodo izdelali končne proizvode, poroča Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano