V škandal vpleten tudi Opel?

Nemški proizvajalec avtomobilov Volkswagen je samo v Nemčiji programsko opremo, s katero so prirejali izpušne pline, vgradil v približno 2,8 milijona avtomobilov na dizelski pogon, je danes povedal nemški minister za promet Alexander Dobrindt.

Nemški proizvajalec avtomobilov Volkswagen je samo v 
Nemčiji programsko opremo, s katero so prirejali izpušne 
pline, vgradil v približno 2,8 milijona avtomobilov na dizelski 
pogon Foto: Pu Murska Sobota
Nemški proizvajalec avtomobilov Volkswagen je samo v Nemčiji programsko opremo, s katero so prirejali izpušne pline, vgradil v približno 2,8 milijona avtomobilov na dizelski pogon Foto: Pu Murska Sobota

BERLIN >Volkswagen je pred dnevi priznal, da je v več kot 11 milijonov modelov z dizelskim pogonom vgradil programsko opremo, s katero so prirejali izpušne pline. Afera je z mesta prvega moža družbe odnesla Martina Winterkorna, ki bo še danes dobil naslednika. To naj bi postal zdajšnji prvi mož Porscheja Matthias Müller.

Medtem je nemški proizvajalec luksuznih avtomobilov Daimler danes zanikal vpletenost v škandal, povezan z manipulacijami pri merjenju škodljivih izpušnih plinov. "Kategorično zanikamo obtožbe, da smo manipulirali pri merjenju izpušnih plinov. Spornega programa nikoli nismo in nikoli ne bomo vgrajevali v naše avtomobile," so zapisali v družbi.

Da je poleg Volkswagna in Audija tudi Daimler vpleten v škandal z izpušnimi plini, so trdili v nemškem združenju za varstvo okolja DUH. V škandal sta po mnenju združenja vpletena tudi BMW in Opel. BMW je vpletenost že v četrtek zanikal, in sicer po tem, ko so delnice podjetja močno padle.

STA


Najbolj brano