V romunsko bolnišnico sprejeli moškega s sumom ebole

V bolnišnico v romunski prestolnici Bukarešta so danes sprejeli moškega, za katerega sumijo, da se je okužil z virusom ebole. 51-letni Romun je 25. julija pripotoval iz Nigerije, v bolnišnici pa je zaradi hude dehidracije, krvave diareje in visoke telesne temperature, kar so po navedbah zdravnikov lahko simptomi ebole, malarije ali tifusa.

V bolnišnico v romunski prestolnici Bukarešta so danes sprejeli moškega, za katerega sumijo, da se je okužil z virusom ebole
V bolnišnico v romunski prestolnici Bukarešta so danes sprejeli moškega, za katerega sumijo, da se je okužil z virusom ebole 

KAIRO > Moški je pomoč najprej poiskal v bolnišnici v kraju Ploiseti, od tam pa so ga premestili na infekcijsko kliniko v prestolnici. Njegove vzorce so poslali v Frankfurt, kjer je edini laboratorij, specializiran za ebolo, v Evropi. Rezultate preiskav je pričakovati v treh dneh, poroča ruska tiskovna agencija Itar-Tass. Za člane njegove družine so oblasti odredile karanteno.

Po zadnji statistiki Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je hemoragična mrzlica v zahodni Afriki doslej terjala 961 življenj, od teh so smrt zaradi ebole kot gotovo potrdili v 622 primerih, preostali veljajo za domnevne. Zabeležili so 1779 primerov okužbe. Veliko večino primerov beležijo v Gvineji, Liberiji in Sierri Leone, o smrtnih primerih pa so poročali tudi iz Nigerije.

WHO je zaradi epidemije ebole v petek razglasila mednarodne izredne razmere na področju javnega zdravja.

STA


Najbolj brano