V reki v Vojvodini so se utopili trije najstniki

V reki Tisi pri kraju Đala na severu Vojvodine so se v soboto popoldne utopili trije najstniki, stari 12, 13 in 15 let, danes poročajo srbski mediji. Njihova trupla so našli danes, potem ko so iskalno akcijo v soboto zvečer zaradi teme prekinili.

Reka Tisa Foto: Wikipedia
Reka Tisa Foto: Wikipedia

SUBOTICA > Tragedija se je po poročanju medijev zgodila, ko je 15-letno dekle odnesla voda in se je začela utapljati, ker ni znala plavati, njena prijatelja pa sta ji priskočila na pomoč, a so vsi trije utonili. Na divji plaži nedaleč od Đale sta bili takrat še dve deklici, ki pa nista šli v vodo, ko se je zgodila tragedija.

Izginotje otrok so policiji prijavili okoli 16. ure. Policisti, orožniki in potapljači so nepredvidljivo reko preiskovali pozno v noč, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Iskanje se je nadaljevalo danes. Pripadniki notranjega ministrstva in potapljači žandarmerije so naprej našli trupli deklice in enega od pogrešanih dečkov, nekaj ur kasneje pa še truplo drugega dečka, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

V samo sedmih dneh se je v vojvodinskih rekah utopilo pet najstnikov. Prejšnjo soboto se je v jezeru pri Šatrincih utopil 17-letnik, v petek pa je med kopanjem v reki Tamiš v Pančevu utonil 14-letnik.

STA


Najbolj brano