V pretepu v grškem begunskem centru umrl egiptovski begunec

V današnjem pretepu v begunskem centru na grškem otoku Hios je bil zaboden 32-letni prosilec za azil iz Egipta, ki je kasneje umrl v bolnišnici. Napadalca, ki prav tako prihaja iz Egipta, so aretirali, zaradi lažjih poškodb pa so oskrbeli še tretjega egiptovskega državljana, so danes sporočili z grške policije.

V današnjem pretepu v begunskem centru na grškem otoku 
Hios je bil zaboden 32-letni prosilec za azil iz Egipta, ki je 
kasneje umrl v bolnišnici. Foto: Wikipedia
V današnjem pretepu v begunskem centru na grškem otoku Hios je bil zaboden 32-letni prosilec za azil iz Egipta, ki je kasneje umrl v bolnišnici. Foto: Wikipedia

ATENE > Spopad je izbruhnil v begunskem centu Souda, v katerem je trenutno 2500 migrantov, ki so tja prišli po 20. marcu, ko je začel veljati dogovor o upravljanju begunskih tokov med EU in Turčijo.

Po uveljavitvi dogovora je večina beguncev v Grčiji zaprosila za azil, kar so storili tudi trije prosilci za azil iz Egipta, ki so se danes spopadli. S tem so se želeli izogniti vrnitvi v Turčijo, kar lahko v skladu z dogovorom stori Grčija.

Na odločitev o njihovih prošnjah za azil v Grčiji čaka približno 8500 migrantov in beguncev. Večinoma so nastanjeni na otokih v Egejskem morju, kjer med njimi prihaja do številnih napetosti. S tem pa se zaostrujejo tudi odnosi z okoliškimi prebivalci.

STA


Najbolj brano