V predsednika zalučala mango in dobila hišo

Zaradi stanovanjske stiske očitno obupana Venezuelka je želela na svojo težavo opozoriti tako, da je v venezuelskega predsednika Nicolasa Maduro zalučala mango. Predsednik jih je odgovoril tako, da ji je podelil hišo, je poročal britanski časnik The Guardian.

Nicolas Maduro Foto: Wikipedia
Nicolas Maduro Foto: Wikipedia

CARACAS > 52-letni predsednik Nicolas Maduro se je minuli vikend v zvezni državo Aragua z avtobusom vozil skozi množico, ko ga je v glavo zadel sadež, na katerem so bile zapisane besede: “Če lahko, me pokličite. Marleny Olivo ima težave s hišo”. In venezuelski uradniki so jo dejansko poklicali.

Manduro je nato Marleny Olivo prek televizije sporočil, da ji je v okviru velikega venezuelskega stanovanjskega projekta dodelil hišo. Venezuelski predsednik, ki je bil nekoč sam voznik avtobusa, je tudi držal v roki mango in obljubil, da ga bo pojedel.

Tako kot njegov predhodnik Hugo Chavez, Maduro dobila številne prošnje za hišo, gospodinjske aparate ali pokojnine, vendar Manduro ni tako priljubljen kot njegov predhodnik. Da je Maduro primeren za predsednika države, je v eni od zadnjih javnomnenjskih anket menilo 28,2 odstotka vprašanih, kar je skoraj dvakrat manj kot takrat, ko je po Chavezevi smrti pred več kot dvema letoma prevzel vodenje države.

STA


Najbolj brano