V povezavi s četrtkovim streljanjem v Franciji prijeli še enega človeka

V povezavi s četrtkovim streljanjem na srednji šoli v kraju Grasse na jugu Francije so danes aretirali še brata od napadalčevega prijatelja, je dejal neimenovani sodni vir. S strelnim orožjem so bili sicer ranjeni trije dijaki in ravnatelj, 10 drugih pa se je lažje poškodovalo v prerivanju, do katerega je prišlo med paniko po streljanju.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia/Robinson. B
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia/Robinson. B

PARIZ > 16-letni osumljenec, dijak srednje šole Alexis de Tocqueville, je bil oborožen s puško, dvema pištolama in granato. Šlo naj bi za orožje staršev in starih staršev, je povedal vir blizu preiskave. Sicer zgleden dijak naj bi imel po navedbah preiskovalcev psihične težave, bil pa naj bi obseden z orožjem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je v četrtek povedal predsednik regionalne vlade Christian Estrosi, preiskava ne gre v smeri morebitnega terorističnega dejanja.

Po napadu so šolska poslopja v kraju zaprli, starše pa pozvali, naj ne hodijo na šolo, kjer je prišlo do streljanja, saj so bili učenci na varnem. Oblikovali so krizno celico in sprejeli varnostne ukrepe.

Grasse, ki leži kakih 40 kilometrov zahodno od Nice, ima 50.000 prebivalcev in je svetovno znan po industriji parfumov. Srednja šola Alexis de Tocqueville je ugledna in specializirana za znanstvene predmete, navaja AFP.

V Franciji še vedno veljajo izredne razmere po vrsti smrtonosnih terorističnih napadov islamskih skrajnežev od leta 2015. Varnost okoli šol po državi je okrepljena.

STA


Najbolj brano