V pariškem hotelu Ritz izbruhnil velik požar

V luksuznem hotelu Ritz v Parizu, ki je zaradi obnove zaprt, je izbruhnil velik požar. “Ognjeni zublji so zajeli najvišje nadstropje stavbe in streho,” je povedal tiskovni predstavnih pariških gasilcev. V luksuznem hotelu Ritz v Parizu, ki je zaradi obnove zaprt, je izbruhnil velik požar.

 V luksuznem hotelu Ritz v Parizu, ki je zaradi obnove zaprt, je 
izbruhnil velik požar.  Foto: Youtube
V luksuznem hotelu Ritz v Parizu, ki je zaradi obnove zaprt, je izbruhnil velik požar.  Foto: Youtube

PARIZ > V hotelu v času požara ni bilo nikogar, tako da poškodovanih ni bilo, je pa požar prizadel velik del stavbe.

Nad Parizom je bil viden oblak dima, ki se je vil s Trga Vendome v osrčju mestnega luksuznega predela, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V gašenje požara je bilo vključenih 15 gasilskih vozil in okoli 60 gasilcev. Klic za posredovanje so gasilci prejeli ob 6. uri zjutraj.

“Naša skrb sedaj je, da preprečimo širjenje požara,” je še povedal tiskovni predstavnik.

Policija je prek twitterja poročala o “velikem požaru” in avtomobilistom svetovala, da se izognejo temu območju.

Štirinadstropni klasično urejen hotel s petimi zvezdicami, ki je v lasti egiptovskega milijarderja Mohameda Al Fayeda, naj bi po treh letih popolne prenove znova odprli konec leta.

Hotel je v preteklosti gostil britanskega igralca in režiserja Charlieja Chaplina, francosko modno oblikovalko Coco Chanel in ameriškega pisatelja Ernesta Hemingwaya (po njem je imenovan tudi manjši hotelski bar).

Ritz je znan tudi kot mesto, kjer sta pred usodno prometno nesrečo leta 1997 obedovala princesa Diana in egiptovski filmski producent Dodi Fayed.

STA


Najbolj brano