V osrednji Italiji nov potres

Osrednjo Italijo je mesec in pol po seriji hudih potresov stresel nov močnejši potresni sunek. Po podatkih italijanskega nacionalnega inštituta za geofiziko in vulkanologijo (INGV) so se tla stresla ob 13.54 z magnitudo 4,3, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 Foto: STA
Foto: STA

RIM > Žarišče potresa je bilo osem kilometrov pod površjem Zemlje, v bližini kraja Norcia, jugovzhodno od mesta Perugia. Prav to območje je 30. oktobra letos prizadel potres z magnitudo 6,5, najmočnejši po letu 1980.

Po zadnjih podatkih v današnjem potresu ni bilo poškodovanih. V kraju Visso se je medtem zrušil zid v gledališču, ki je bilo poškodovano v oktobrskem potresu, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Omenjena regija že štiri mesece beleži potrese. Konec avgusta je zaradi potresa umrlo približno 300 ljudi, večina v kraju Amatrice. Po oktobrskem potresu je sledilo več popotresnih sunkov, pri čemer po uradnih podatkih ni bilo žrtev.

Popotresni sunki ovirajo obnovitvena dela. Tisoče ljudi v regiji ostaja brez doma, okrog 16.000 jih je še vedno v oskrbi humanitarnih organizacij, še poroča dpa.

STA


Najbolj brano